Alle fortjener en god jul

Lions - Aarstidens Kvinder: Alle fortjener en god jul
I Aarstidens Kvinder glæder de sig over at kunne give 12.000 kroner i julehjælp til nogle af de mest udsatte familier og enlige i Aars og omegn.

Pengene kommer fra salget af de smukke juledekorationer, som løvinderne laver med omtanke og kreativitet. De takker alle de, som har støttet deres sag ved at bestille en juledekoration. Pengene er givet som gavekort, der kan bruges i alle de lokale butikker, der er medlemmer af Aars Handelsstandsforening.

Socialrådgiver udvælger modtagerne
Det er socialrådgiver Tove Dahl fra Vesthimmerlands Kommune, som har ansvaret for at finde frem til de borgere, som har mest brug for en hjælpende hånd i julen. Hun arbejder til daglig i jobcentret i Aars, hvor hun har modtaget mange ansøgninger om julehjælp. Hun fortæller, at det ofte er borgere, som lever af en lav indkomst eller er alene med deres børn, og som har svært ved at få pengene til at slå til.

I år er situationen hård, fordi priserne på mad og andre fornødenheder er steget markant. Det skyldes blandt andet sidste års energikrise og den høje inflation, som har ramt mange lande. Derfor er der et stort behov for julehjælp, siger Tove.

Alle fortjener en god jul
”Vi i lions vil gerne gøre en forskel for de mennesker, som har det svært i vores kommune, og vi håber, at gavekortet kan give dem lidt mere glæde i juletiden,” siger Vibeke Melgaard Haldrup, som i år står i spidsen for lions-kvinderne.
Tove Dahl siger, at mange af dem, som får julehjælp, har det svært med at bede om og modtage hjælp, fordi de føler sig flove eller utilstrækkelige. De vil gerne selv kunne klare sig.

Hjælp går direkte til dem der trænger
”For mange af os er det en selvfølge, at vi har råd til at holde jul med mad og gaver, men det er desværre ikke virkeligheden for alle – heller ikke her i Aars. Derfor er det en stor glæde for os at kunne give en håndsrækning til de borgere, som har mest brug for det,” siger Vibeke fra Aarstidens Kvinder.

Hun understreger, at alle de penge, som er tjent på salget af juledekorationer, går direkte til julehjælpen, og at lions ikke bruger penge til administration.