Donation til Julemærkehjemmet i Hobro

Lions - Aarstidens Kvinder støtter Julemærkehjemmet i Hobro med 15.000 kroner
Lions - Aarstidens Kvinder har tjent penge ved at sælge juledekorationer og arrangere lykkeskabet og har derfor for nylig doneret 15.000 kroner til Julemærkehjemmet i Hobro.
Alt overskud giver de ubeskåret videre til gode formål – lokalt, nationalt eller internationalt.
Fra venstre Vibeke Melgaard Haldrup der overrækker den symbolske check til afdelingsleder Jannie Friis Kjær fra Julemærkehjemmet i Hobro.
Fra venstre Vibeke Melgaard Haldrup, der overrækker den symbolske check til afdelingsleder Jannie Friis Kjær fra Julemærkehjemmet i Hobro.

Klubbens medlemmer har for nylig været på besøg hos Julemærkehjemmet i Hobro, og det var en god oplevelse. De stolte børn viste dem rundt og fortalte om livet på julemærkehjemmet. De fortalte for eksempel, at de kun har 30 minutters telefontid om dagen og går mindre i skole end normalt, så de kan være mere aktive udendørs.

Under besøget fik afdelingsleder Jannie Friis Kjær fra Julemærkehjemmet overrakt en ’check’ med donationen, og det glædede Jannie meget på vegne af de 240 børn, der hvert år får et ophold i Hobro. Besøget gav lions-pigerne et indblik i børnenes hverdag, som handler meget om at forberede børnene til det liv, de får efter de 10 uger på julemærkehjemmet.

Giver børn et boost
Formålet er først og fremmest at forbedre børnenes mentale, fysiske og sociale sundhed. De gør alt for at lære børnene at søge fællesskaber, fordi nogle af dem ikke har det, hvor de kommer fra. Det lykkes heldigvis for de fleste af børnene at få et boost af opholdet. Børnene er mellem 7 og 14 år gamle, og de får hjælp til at overvinde problemer som skolevægring, mobning, social isolation, mistrivsel og overvægt.

De seneste år har Julemærkehjemmet lagt mere vægt på at støtte familierne. De lærer forældrene, hvordan de bedst kan hjælpe deres barns udvikling både under og efter opholdet. Julemærkehjemmet har plads til 48 børn ad gangen, og de tager imod børn fra 27 kommuner nord for Horsens. Lige nu er der en ventetid på 5-6 måneder.

Tak for din støtte
Lions - Aarstidens Kvinder er meget taknemmelige for al den støtte, de får - også når det handler om salg af juledekorationer. “Tak til alle, der støtter os. Uden jer kunne vi ikke gøre den forskel, vi gør,” siger Vibeke Melgaard Haldrup, som står i spidsen for Aarstidens Kvinder.