For 250.000 kroner fredagsslik, tak!

Gennemsnitlig familie bruger 48 kroner på fredagsslik
Det er alligevel noget af en slikskål, man kan fylde for det beløb. Det svarer nogenlunde til, hvad de 5.500 danske medlemmer, heriblandt 33 medlemmer Lions – Aarstidens Kvinder af den verdensomspændende velgørende organisation LIONS spiser om ugen. Gennemsnitligt bruger en dansk familie 48 kroner på søde sager til fredagshyggen. LIONS Katastrofehjælp donerer i år 250.000 kroner til UNICEFs kamp mod sult. Det sker via den landsdækkende kampagne ’Giv dit fredagsslik’, der i den første uge af juni opfordrer danskerne til at donere deres fredagsslik til børn, der sulter.

Giv dit fredagsslik til børn der sulter
SMS 1900 og donér dit fredagsslik
’Giv dit fredagsslik’ er en kampagne, hvor vi fredag den 7. juni opfordrer danskerne til at sms’e ’SLIK’ til 1900 og donere de 48 kroner, man ellers ville bruge på fredagsslik, til børn, der sulter. Kampagnen kører landet over for tredje år i træk. Den er en del af UNICEFs indsats for at huske os på, at alt for mange af verdens børn sulter, og at vi KAN gøre noget. For et beskedent beløb. Et fredagsslikbeløb.

86.000 kroner fra Aars? (48 X 1800 familier = 86.000 kroner)
Drop slikket denne fredag og send i stedet 48 kroner til børn, der ikke får fredagsslik. Aldrig. Og som faktisk ikke engang får mad nok til at blive mætte – eller overhovedet holde sig i live.
Kampagnen ’Giv dit fredagsslik’ har til formål at mætte bare en brøkdel af de 16 millioner børn, der er i akut fare for at dø af underernæring i lande som Yemen, Afghanistan og Sydsudan.

Livsvigtig næring til ‘stille katastrofer’
LIONS Katastrofehjælp er gennem sit mangeårige arbejde kendt for at have blikket rettet mod at hjælpe dér, hvor andre ikke har fokus. De såkaldte ’stille katastrofer’. UNICEFs generalsekretær Steen M. Andersen udtaler:  ”Vi er utrolig taknemmelige for at have så trofast en partner som LIONS, der har bevågenhed de steder, som ikke får den samme mediedækning og opmærksomhed som andre katastrofer og derfor kan have vanskeligere ved at få støtte – men som er akkurat lige så forfærdelige”.  Steen Andersen peger på, at sult blandt 16 millioner af verdens børn netop er et eksempel på en sådan ’stille katastrofe’. Han siger: ”At vi nu, takket være bidraget fra LIONS, som støtter vores fredagsslikkampagne, kan sende, hvad der svarer til 100.000 poser jordnøddemos afsted og dermed hjælpe tusindvis af livstruede børn til at få livsvigtig næring, er selvsagt fantastisk”.

Opfordring til Aars og hele Vesthimmerland til at gå med!
Den lokale formand for LIONS i Aarstidens Kvinder, Lene Jensen håber på, at familierne i Aars vil følge trop og donere deres fredagsslik den 7. juni.  Hun udtaler: ”I LIONS er vi gået foran – vi donerer et beløb, der nogenlunde svarer til fredagsslikforbruget blandt vores 5.500 medlemmer. Men forestil dig, hvor meget vi I Aars kan hjælpe, hvis samtlige familier gør det samme”, siger hun.