International YCE-lejr i Haubro i juli 2019

Unge med hænderne i vejret.Det er én af tre lejre for unge mellem 17 og 21 år, og de unge kommer fra hele verden. Der holdes én ungdomslejr i hvert af vores tre distrikter. I sommeren 2019 har Lions Aalestrup & Lions Aarstidens Kvinder samt ungdomsklubben i Aalborg glæden af at arrangere ungdomslej-ren i vores distrikt – distrikt 106B.

Spændende oplevelser venter
Lejren er henlagt til Himmerlands Ungdomsskole i Haubro. Temaet for lejret er ”Nature & ga-mes” og nogle af de oplevelser som venter de 30 unge mennesker, er blandt andet: Teambuil-ding, windsurfing i Klitmøller (Cold Hawaii) og et besøg på Spøttrup Borg, hvor middelalderens historie levendegøres. Endelig skal de nyde lejrlivet i Haubro, og på en af lejrens sidste dage skal de på en tur til Fårup Sommerland.

Lang tradition for udveksling
I mange år har Lions Danmark med stolthed deltaget i udvekslingsprogrammet Lions Internati-onal Youth Camp & Exchange – det der i daglig tale kaldes YCE. Lions har hvert år danske kan-didater til udveksling med lande over hele verden, og samtidig inviterer vi unge fra andre lande til at søge udveksling i Danmark.

Gæstfrihed – hverdag og kultur i fokus
Det handler ikke om uddannelse eller turisme. Tilbuddet handler om en eller to ugers ophold hos en dansk familie og mulighed for at opleve den danske gæstfrihed, hvor den unge deltager i familiens dagligdag, rutiner, vaner og kultur. I løbet af den efterfølgende internationale lejr får de mulighed for at møde unge fra andre lande og opleve deres kulturer, sprog osv. Med udvekslingen ved vi i Lions, at de har muligheden for at skabe livslange venskaber!

”Det er alle Lions klubber i Danmark, der finansierer de tre lejre, men budgettet er ikke stort, så det handler om at være kreative, og vi er afhængige af sponsorater,” understreger Jette Søn-dergaard som er en del af planlægningsudvalget bag lejren.

Kontaktpersoner: Jette Søndergaard, Lions – Aarstidens Kvinder telefon: 51360167
Lejrchef: Dennis Oht telefon: 61676562