Julehjælp til trængte familier og enlige

Lions - Aarstidens Kvinder donerer i december 10.000 kroner til trængte familier og enlige i lokalområdet.

Pengene er samlet ind via salg af juledekorationer, og løvinderne siger tak til alle som har bestilt en juledekoration. Klubben har valgt at give ti gavekort på hver tusinde kroner, og de kan bruges i alle butikker, som er medlem af Aars Handelsstandsforening.

Tove finder dem der trænger mest
Opgaven med at finde modtagerne af julehjælp klarer socialrådgiver Tove Dahl fra Vesthimmerlands Kommune. Til dagligt arbejder hun i jobcentret i Aars, hvor hun igen i år har modtaget mange ansøgninger. Hun fortæller, at det kan være borgere på overførselsindkomst eller enlige, som sjældent har meget at forsøde tilværelsen med.

I år er det økonomiske pres ekstra stort, og de skyhøje priser på dagligvarer rammer især borgere med lave rådighedsbeløb – særligt på grund af de stigende priser på el, gas og brændstof. Inflationen har betydet, at der er et ekstra stort behov for julehjælp i år, understreger Tove.

Alle burde have råd til at fejre jul
”I lions sætter vi pris på at gøre en forskel for trængte borgere i kommunen, og vi håber, at gavekortet kan forsøde juletiden en smule,” understreger Eva Haarbo Nielsen, som i år står i spidsen for lions-kvinderne.

Tove Dahl fortæller, at flere af modtagerne har svært ved at søge om hjælp og modtage den, da det aldrig er let at erkende, at der ikke er råd til at fejre jul.

Hjælp går ubeskåret videre
”Mange tager det for givet, at der er råd til mad og gaver til jul, men sådan er det desværre ikke altid – heller ikke i Aars. Derfor føles det rigtig godt at give penge til de borgere som trænger mest,” understreger Eva fra Aarstidens Kvinder.

De penge der er tjent på salg af juledekorationer, går ubeskåret videre, da ingen midler i lions går til administration.