Mæslinger - 335 børn dør hver dag

Lions – Aarstidens Kvinder gør alt for at udrydde mæslinger blandt børn i den tredje verden. I uge fem er klubbens medlemmer med til at samle penge ind til vaccinationer af børn. Der er tale om en landsindsamling, og derfor vil du også møde Lions der samler ind i resten af Danmark. Igen i år står vi i Kvickly - Aars, hvor vi er klar til at tage imod kontanter såvel som MobilePay.

Igen i år står vi klar til at gøre en forskel for vaccination af børn, så de ikke dør af den meget smitsomme sygdom som mæslinger er - selv i 2020.Lad os udrydde mæslinger
Mæslingeprojektet er en fantastisk mulighed for at være med til at udrydde en dødelig børnesygdom. ”Derfor håber vi, at mange vil bakke op om vores indsats for Lions Mæslinge projekt. Tænk sig hvor lidt der skal til – for blot 50 kroner kan vi redde 12 børns liv,” udtaler præsident Jette Søndergaard hos Aarstidens Kvinder. Indsatsen kan redde flere børneliv og nedbringe dødstallet betragteligt. Grunden til at netop danske klubber går ind i projektet, er fordi syn er et af fokusområderne i Lions hjælpearbejde.

Sarah fik mæslinger
Som 5-årig fik pigen Sarah mæslinger uden at være vaccineret. Efterfølgende har hun oplevet nedsat hørelse og syn samt indlæringsvanskeligheder. Benjamin fra Ghana bliver blind som 7-årig og vi kan fortsætte, desværre er der mange eksempler. Lions målsætning er, at mæslinger er udryddet inden 2025, og emnet er højaktuelt, hvor sygdommen er ved at vende tilbage, også i Danmark.

Der er dobbelt håb
'One shot - one Life' lyder mottoet for Lions Mæslinge projekt. For cirka 8 kr. kan et barn blive vaccineret mod mæslinger for livet. Og for hver en krone du støtter kampagnen med, bliver din donation doblet op af to fonde – nemlig Bill og Melinda Gates Foundation og UK Aid.

Kontakt
Vil du vide mere om mæslingeprojektet, så kontakt præsident hos Aarstidens Kvinder: p.aarstidenskvinder ved lions prik dk

::::::::::::::::::::::::::::
Baggrund
Mæslinger er en  sygdom, der koster livet for et stort antal børn - årligt over en halv lillion. Det er den 8. hyppig-ste dødsårsag, og den forårsager flere dødsfald end mange andre sygdomme. Dertil kommer et stort antal mæslingeramte børn med slemme følger: blindhed, høretab, handicaps og hjerneskader.

Symptomer på mæslinger
Mæslinger - en utrolig smitsom virussygdom - viser sig ved feber, forkølelse og overfølsomhed over for lys. Efter 3-4 dage ses et udslæt, som starter i ansigtet og fortsætter ned over kroppen. Sygdommen rammer typisk uvaccinerede børn, unge og yngre voksne. Helt små børn op til 4-6 måneder er som regel beskyttet af antistoffer fra moderen.
Næsten 30 pct. af de ramte får følgesygdomme som mellemøre-, lunge- og i sjældne tilfælde hjernebetændelse samt blodplademangel. Disse Sygdomme følges ofte af diarré og dårlig appetit og kan i de fattige lande give yderligere underernæring , vitamin A mangel med blindhed til følge .

Lions opgaver er gennem frivillig indsats at hjælpe andre mennesker lokalt, nationalt og internationalt uanset race, politik og religion.